За родителите

Категория: За родителите
Публикувана на Вторник, 15 Август 2017
Написана от Administrator

Как да предпазим детето си от престъпление

Как да не загубим детето си във виртуалния свят: Наръчник за родители на деца в предучилищна възраст и начален курс на образование.

 

Речник на социалните мрежи за родители: Кратки онлайн насоки за най-ползваните социални мрежи, техните особености и потенциални опасности.

 

10 мита за "страшния" интернет: Книжка за родители с най-разпространените погрешни схващания за децата и онлайн света. Отговори на въпросите: кога детето за пръв път да седне пред компютъра; губи ли си времето пред компютъра; интернет пречи ли на ученето; има ли зависимост от интернет; педофилите ли са основната опасност онлайн; децата отучват ли се от реално общуване; игрите с насилие правят ли децата агресивни; безобиден ли е онлайн тормозът; компютърът или мобилния телефон ли е по-опасен; трябва ли децата да ползват социалните мрежи.

 

На „ти“ ли сте с мобилните телефони?: Наръчник за родители по темата за мобилните телефони, мрежи и приложения. Той предлага на родителите отговори и решения, които могат да им помогнат да подготвят децата си за отговорна и безопасна употреба на мобилни устройства. Брошурата е изготвена така, че да улесни родителите в търсенето на конкретни отговори по теми и да ги ориентира как безопасно да откриват нови медийни светове заедно с децата си.

 

Добре дошли в детската градина, родители!: наръчник за родители, чиито деца ще тръгват на детска градина. Представя най-важните аспекти на реда в детските градини, нужните знания и умения на родителя за този етап от развитието на детето.

 

Добре дошли в 1 клас!: Наръчник за родители на първокласници. Наред с много други полезни съвети за родители на деца, постъпващи в първи клас, книжката включва и секция по безопасен интернет.

 

Добре дошли в 5 клас!: Наръчник за родители на петокласници. Помага на родители на деца, преминаващи от началното към прогимназиалното обучение, и отговаря на въпроса: Страшен ли е „страшният“ 5 клас? В секцията за безопасен интернет ще научите за типичните рискове в онлайн живота на децата на тази възраст и как да им помогнете да се справят с тях.

 

Готови ли сме да говорим с децата си за интернет: Книжка със съвети за родители как да общуват открито и конструктивно с децата си за интернет. Съветите покриват темите за търсене на информация, общуване с други хора, намаляване на рискове, правила за безопасност и други въпроси, важни за създаване на безопасен достъп на децата до интернет.